Húsvéti idöszak, Magyarul

Irgalmasság vasárnap … gyerekeknek

Húsvét második vasárnapját Irgalmasság Vasárnapjának nevezik. Tudod hogy mit jelent az hogy “irgalmasság”? Irgalmasnak lenni azt jelenti, hogy egyszerre megbocsátasz és szeretsz is.

Például, ha dühös vagy, és nem akarsz hallgatni az anyukádra vagy apukádra, vagy ha testvéreiddel veszekszel és nem akarsz valamivel osztódni… nem jó így viselkedni, igaz? Biztos vagyok benne, hogy miután megnyugodsz, és átgondolod a történteket, mindig rájösz, hogy most bocsánatot kell kérni, és újra jóvá kell tenni a dolgot: biztos megkeresed anyukádat, apukádat vagy testvéredet, és azt mondod nekik: “Bocsánat!” Annyira szeretnek téged, hogy biztos mindig megbocsátanak neked – irgalmassak veled – aztán rengeteg ölelés következik.

Isten olyan, mint egy szerető apuka – annyira szeret minket, hogy mindig tárt karokkal vár ránk. Bármennyire is duhösködünk, bármit is elrontunk… ha szívünkben bocsánatot kérünk és valóban sajnáljuk, amit tettünk, Isten, a mennyei Apuknánk mindig megölel minket szeretetteljes és megbocsátó karjaiba. Nem fantasztikus, hogy ennyire szeretve vagyunk?!

Nagyon régen volt egyszer egy kislány, akiböl kedves nővér lett, és ma már szent, akire példaképként tekinthetünk. Szent Faustina nővér nagyon szerette Jézust, és mindig imádkozott hozzá. Egy nap Jézus meglátogatta Faustina nővért, és azt mondta neki a szívében, hogy mindig bízzon benne és soha ne féljen beszélgetni vele. Abban is biztos legyen, hogy Isten mindig szeret minket és megbocsát nekünk. Jézus arra kérte Faustina nővért, hogy mondja el a világon mindenkinek, mennyire szeret minket a Mennyei Atyánk. Mennyei Atyánk annyira szeret minket, hogy azt akarja, hogy mindig jöjjünk hozzá, akkor is, amikor valamilyen hibát követtünk el, vagy amikor nem szerettünk. Ha bocsánatot kérünk, mindig felvesz és megölel, mint egy szerető apuka!

Jézus azt is megmutatta Faustina nővérnek, hogyan lehet a legjobban imádkozni Hozzá – az Isteni irgalmasság koronája. Lehet, hogy egyszer anyuka és apuka együtt imádkozhatnak veled – talán még ma is! Amikor lehetőségük van rá, Matyika és Lilike szeretnek összebújni nagyapjukkal, és együtt imádkozni ezt az imát, bár sok szót nem értenek igazán.

Ma, miután Matyika és Lilike megállt az ima minden szavánál, hogy megkérdezzék, mit jelent, úgy döntöttünk együtt, hogy írunk egy kis imát: olyan szavakkal, amelyeket Lilike, Matyika és te is könnyen megérthetsz.

1 thought on “Irgalmasság vasárnap … gyerekeknek”

Leave a comment