Veľkonočné obdobie

Nedeľa Božieho milosrdenstva … pre deti

Dnes je nedeľa Božieho milosrdenstva. Viete, čo znamená slovo milosrdenstvo? Asi to nie je slovo, ktoré používaš každý deň, však? Byť milosrdný znamená odpúšťať a mať rád súčasne.

Napríklad, ak nechceš poslúchať svoju mamku alebo ocka… keď sa pohádaš so svojimi súrodencami… alebo sa s nimi nechceš podeliť … to nie je pekné, však? Som si istá, že keď sa upokojíš a popremýšľaš o tom, čo sa stalo, hneď si uvedomíš, že sa musíš ísť ospravedlniť a dať veci do poriadku. Určite ideš hneď nájsť mamku, ocka alebo brata, sestru a chceš sa im povedať “Prepáč!”. Oni ťa natoľko ľúbia, že ti vždy odpustia – prejavia milosrdenstvo – a potom určite nasleduje veľa objatí.

Boh je ako ocko, ktorý ťa má veľmi veľmi rád! Ľúbi nás natoľko, že na nás vždy čaká s otvorenou náručou. Aj keď niečo pokazíme, a sme malí nezbedníci … Ak v našom srdci žiadame o odpustenie a je nám skutočne ľúto, čo sme urobili, Boh, náš Nebeský Otec, nás vždy čaká v jeho láskyplnom a odpúšťajúcom náručí. Nie je to úžasné?!

Svätá sestra Faustína mala veľmi rada Ježiša a vždy sa k nemu modlila. Jedného dňa ju v srdci Ježiš navštívil a povedal jej, aby v Neho vždy dôverovala a aby sa nikdy nebála s Ním hovoriť. Ubezpečil ju, že Boh nás má vždy rád a že nám vždy odpúšťa. Ježiš povedal sestre Faustíne, že má všetkým na svete povedať, ako veľmi nás náš Nebeský Otec ľúbi.

Ježiš tiež naučil sestru Faustínu, ako sa najlepšie modliť za Božie milosrdenstvo. Táto modlitba sa volá Korunka Božieho Milosrdenstva. Možno sa jedného dňa môžu mamka a ocko s vami túto modlitbu pomodliť – možno aj dnes! Maťko a Lilly sa veľmi radi modlia túto modlitbu so svojim starým otcom, aj keď nerozumejú mnohým slovám.

Dnes sa Maťko a Lilly zastavili pri každom slove modlitby, aby sa opýtali, čo to vlastne znamená… Tak sme sa rozhodli spolu napísať malú modlitbu: slovami, ktorým Lilly, Maťko a aj vy ľahko porozumiete.

1 thought on “Nedeľa Božieho milosrdenstva … pre deti”

Leave a comment