Slovensky, Veľkonočné obdobie

Nanebovstúpenie Pána … pre deti

Tento týždeň slávime Nanebovstúpenie Pána. Slávi sa 40 dní po Veľkej noci, takže pripadá vždy na štvrtok. Niektoré krajiny majú vo štvrtok deň voľna na oslavu Nanebovstúpenie, iné ho slávia v nasledujúcu nedeľu ako 7. nedeľu veľkonočného obdobia.

Od Veľkonočnej nedele, od Ježišovho zmŕtvychvstania, sme mali možnosť stráviť krásny čas so vzkrieseným Ježišom. V tomto období nám znovu a znovu pripomína, čo je najdôležitejšie posolstvo Jeho učenia: Láska!

Týmto dňom sa toto obdobie fyzickej blízkosti pre učeníkov končí: Ježiš sa vracia k Nebeskému Otcovi. Nechá nás teraz Ježiš samích? Samozrejme, že nie! Učeníci sú ale smutní, vystrašení a stále trochu zmätení, aj keď im Ježiš posledných 6 týždňov stále hovoril, že s nami vždy zostane a že nás nikdy neopustí.

Pamätáš si, čo nás Ježiš naučil počas tohto Veľkonočného obdobia? 1) Že Láska dokáže zvíťaziť nad všetkým, aj nad smrťou! (Veľkonočná nedeľa) 2) Že nás Boh miluje a odpúšťa nám! (Nedeľa Božieho milosrdenstva) 3) Že Ježiša môžeme nájsť v každom a tiež medzi nami! (Emauzská nedeľa) 4) Že nás pozná po mene a stará sa o nás vždy! (Nedeľa dobrého pastiera) 5) Že musíme byť zakorenení v Bohu! (Ja som Vinič) 6) Že ak milujeme, naše srdcia sa spoja s Ježišom v milujúcom objatí Nebeského Otca! (Prikázanie lásky)

A napriek tomu: učeníci su vystrašení, keď im Ježiš hovorí, že je čas, aby išiel k Nebeskému Otcovi. Ježiš nás však neopúšťa! Dnes hovorí svojim učeníkom:

“Ja som s vami po všetky dni až do skončenia sveta!”

Ježiš nás neopúšťa! Stále je s nami, v našich srdciach! Je to náš najlepší priateľ a naďalej s nami kráča ruka v ruke. Je stále s nami a my máme možnosť byť s ním stále! Pamätaj, že vždy, keď robíš dobro a rozdávaš lásku, naše srdcia sa spoja v jedno!

Ale to nie je všetko! Nielen Ježiš zostáva v našich srdciach. Ale keď odchádza k Nebeskému Otcovi, berie so sebou aj naše srdcia! Ak sme láskaví a snažíme sa milovať každého, sme v srdci Ježiša, a teda aj v náručí nášho Nebeského Otca. Ježiš teda zostáva s nami a my s ním! Vždy, keď robíme dobro a rozdávame lásku! Nie je to úžasné !?


Ak sa ti páči, ako sa naša figúrka Ježiša pohybuje poza oblak a stúpa do neba môžeš si také vyrobiť aj ty: stačí kliknúť SEM pre podrobný návod.

1 thought on “Nanebovstúpenie Pána … pre deti”

Leave a comment